Kedves Páciensünk!

Ezen az oldalon minden szükséges tudnivalót megtalál és őszintén reméljük, hogy gyakran ismételt kérdések között minden kérdésére kielégítő választ kap.
Amennyiben úgy érzi, hogy valami megválaszolatlan maradt, vegye fel velünk a kapcsolatot, állunk rendelkezésére.

Szeretettel várjuk Studionkban.

GY.I.K.

Gyakran Ismételt Kérdések

Hol találom a studiot?

Studionk Vésztőn található a Rákóczi utca 2. szám alatt. Ingyenes parkolási lehetőség van az utcában és a Polgármesteri Hivatal parkolójában egyaránt.

 

Szükséges-e beutalót hozni?

FONTOS:  beutalóját hozza magával, amit a fogorvosa kitöltött.
Legalább 20 percet szánjon a felvétel készítésre és a CD-re történő kiírásra.

Alapvetően szükséges, viszont saját felelősségre való beleegyezés után a felvétel elkészülhet.

Mennyi időt vesz igénybe? Érdemes-e időpontot egyeztetni?

ALAPVETŐEN NEM SZÜKSÉGES, VISZONT A GÖRDÜLÉKENY FELVÉTELKÉSZÍTÉS ÉRDEKÉBEN AJÁNLATOS ELŐRE IDŐPONTOT EGYEZTETNI, EZÁLTAL ELKERÜLHETŐ AZ ESETLEGES VÁRAKOZÁS.

Munkanapokon 8:00-14:00 óra között tartunk nyitva.

Kizárólag előre egyeztetett időpont esetén hétköznap 14:00-tól 20:00-ig van lehetőség nyitvatartási időn kívüli felvétel készítésére.

Egyeztetés történhet a +36 66 477 123 -as telefonszámon nyitvatartási időben (8:00 – 14:00), vagy pedig weboldalunk online időpontfoglaló rendszerén keresztül.

Hogyan zajlik a felvétel készítése?

A Studioban az egyik legmodernebb, legfejlettebb Carestream (Kodak) röntgen géppel készülnek a felvételek, a fogorvos számára a legkorszerűbb információt szolgáltatva.

Ennek az előnyeit elsősorban Ön, a páciens, élvezi, hiszen ezáltal precízebb diagnosztikában részesülhet.

A felvétel előtt ékszereket, fülbevalót, nyakláncot, hajcsatot, szemüveget le kell venni, mert sajnos a kép torzulását okozzák.

A felvétel készítése előtt a legnagyobb biztonság érdekében Önnek ólom védőkötényt adunk, mely védi a vizsgálaton kívül eső testrészeit.

Pár másodpercnyi mozdulatlanságra kérjük amíg a gép elkészíti a felvételt (bemozdulás esetén új felvétel készítése szükséges).

A felvételt átadjuk a fogorvos kérése szerint CD-n Önnek, amint Ön továbbvisz magával az orvosához, vagy pedig online.

Tájékoztatjuk pácienseinket, hogy az elkészített, de el nem vitt felvételeket későbbi átvételkor személyazonosságot igazoló dokumentum felmutatásával áll módunkban csak átadni.

A felvétel készítés árát Ön nálunk fizeti ki, készpénzben vagy kártyával.

Milyen előnyökkel jár a digitális technológia alkalmazása?

A fogászati kezelés során gyakran készül röntgenfelvétel a páciens fogazatáról. Elsősorban a szabad szemmel nem látható elváltozások, a korai fogszuvasodás feltárásánál, a csontszerkezet sajátosságainak vizsgálatánál alkalmazzák.
Különböző felvétel készül aszerint, hogy a szájüreg egészéről, vagy csak bizonyos fogakról szeretnénk képet kapni.

A legnagyobb előny talán a nagy felbontás, amely lehetővé teszi a legapróbb részletek pontos vizsgálatát.

A hagyomány röntgenfilm helyett szenzor érzékeli a képet így:

A kép nem egy merev információ (mint a film esetén). A kép mélységeket, sűrűségeket tartalmaz, attól függően, hogy milyen felbontású a szenzor. További képkezelési lehetőségek vannak, melyek segítségével a fogorvos gyakorlatilag bele lát a felvételbe.

A digitális technológia legnagyobb előnye, hogy a hagyományos filmtechnológiához képest lényegesen kevesebb sugárdózist igényel, és ez a páciens számára az egyik legfontosabb előny.

Nem elhanyagolható, hogy a modern technológia által nincs szükség filmek, vegyszerek használatára, ezeknek speciális kezelésére (nem kell filmet használni, vegyszerekkel előhívni, az elhasznált vegyszereket elszállíttatni, vagy kiönteni). Így nem jár a hagyományos korábbi gépekhez képest környezetszennyezéssel.

Mi a 2D panoráma röntgen felvétel?

A panorámaröntgen teljes, átfogó kétdimenziós képet ad a szájüreg egészéről: az állcsontokról, a fogak helyzetről, az állkapocsízületekről, az arcüregről.
A  fogászat minden területén sok információval szolgál, alkalmazása elengedhetetlen implantáció tervezésénél, fogszabályozás előtt, műtéti beavatkozások után, góckutatásnál, fogszuvasodás feltárásánál, állkapocs-ízületi panaszok vizsgálatánál és rákszűrés esetén is.

panoráma felvételeknél is nagy előny, ha a felvétel nagy felbontású technológiával készül. Nálunk a fogorvos azt is kérheti, hogy a teljes panoráma felvétel helyett csupán egy szegmens legyen átvilágítva, melyet kifejezetten vizsgálni szeretne.

 

Mi a 3D CBCT felvétel?

A CBCT felvétel informatív, részletgazdag, a tér minden irányából feltérképezhető képet ad, ezért széles körben alkalmazzák diagnosztikai célokra.

A fogorvos pontosan és térben látja a méretarányos struktúrákat, egyéni sajátos képleteket, esetleges komplikáció forrásokat, melyeket a 2D-s panoráma felvétel esetén nem láthat.

Nagy előnye a többi CT-vel szemben, hogy torzításmentes, rávetülés nélküli pontos képet készít, melyen jól vizsgálható a csont mennyisége és minősége is.

3D CT felvétel készítése javasolt fogászati és szájsebészeti beavatkozások előtt. Elsősorban implatáció és csontpótló műtétek tervezésekor, bölcsességfogak eltávolításánál, kiterjedt gyulaldások diagnosztizálásakor használják. Emellett a fül-orr-gégészek, fej-nyak sebészek is alkalmazzák mint diagnosztikai eszközt.

A Békés CBCT Studioban 4 méret közül lehet választani, annak megfelelően, hogy mit kíván a fogorvos vizsgálni.

Fontossága, hogy így fogorvos azt a felvétel fajtát kéri, amelyen csak azt a régiót, de azt nagy felbontásban és pontosan, látja, ami a diagnózishoz szükséges, és csak ez a régió kap röntgensugarat.

Ezáltal a páciens azaz az Ön sugárterhelése a „szükséges minimálisra” csökkenthető.

Mennyire káros az egészségre?

A fogászati röntgengépek radioaktív sugár kibocsátásával alkotnak képet. A modern technológiának köszönhetően a sugárterhelés jelentősen csökkent, mértéke természetesen függ a felvétel típusától, de átlagosan nem több mint amennyi sugárzás éri az embert egy óra repülőút során az űrből.

Ennek ellenére minden felvétel készítésekor fokozott elővigyázatossággal járunk el, a páciens, azaz Ön, a felvétel ideje alatt ólomkötényt visel.

Ugyanezért javasoljuk, hogy a várandós anyukák halasszák a vizsgálatot a szülés utánra.

Noha egy-egy alkalommal a sugárzás mértéke elhanyagolható, a személyzet számára a folyamatos sugárterhelés veszélyes lehet, így ők a felvétel ideje alatt nem tartózkodnak a helyiségben.

Hitvallásunk

Rólunk

“A Békés CBCT Studio-nál hiszünk abban, hogy a precizitás és a legmodernebb diagnosztika mindenki számára elérhető kell legyen.”

Ezt szemelőtt tartva alkottuk meg a Békés CBCT Studio rendszerét, mellyel a régió fogorvosi diagnosztikáját egy új szintre kívántuk emelni. A képalkotói eljárások fejlődésével a 3D diagnosztika manapság a napi rutin részét képezi a fogászatban, ezért elengedhetetlen, hogy hozzáférhető legyen az orvosoknak és pácienseiknek.

 

 

 

 

Egyszerűség

Sikeresen illeszthető be egyéb digitális és mindennapi diagnosztikai-tervezési folyamatokba. Szoftveres felhasználói felülete egyszerű, intuitív és könnyen elsajátítható mindenki számára.

Precizitás

A jelenleg létező legvékonyabb szeletet (75 μm!) leképező CBCT készülék, mindezt a legkevesebb műtermék és legalacsonyabb sugárdózis mellett.

100% garancia

Minden általunk készített felvételre 100%-os garanciát vállalunk, ami azt jelenti, hogy többszörösen visszaellenőrizzük a minőséget kiadás előtt.